Snijd het vlees in reepjes en bestrooi die met de maïzena.
Verhit de oliën in de wok en fruit de knoflook met de gember.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend in 4-5 minuten goudbruin.
Doe de paddestoelen, de sherry, de ketjap en de paksoi erbij en roerbak
alles samen nog eens 3 minuten, of tot de paksoi knapperig en net gaar
is.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en eventueel met nog wat
grofgemalen chilipeper.
Lekker met witte rijst of met een combinatie van wilde en witte rijst of
notenrijst (beide Lassi).
Variaties:
1: Kipfilet in plaats van fricandeau
Snijd 500 gr kipfilet in reepjes en volg het recept verder zoals
beschreven. Voeg aan het einde als garnering nog 100 gr gehakte
cashewnoten en 3 in schuine stukjes gesneden lente-uien toe.
Deze variant is ook lekker met 300 gr gare couscous, aangemaakt met een
beetje olijfolie, 1 eetlepel citroensap, de geraspte schil van 1 citroen
en 2 eetlepels gehakte peterselie.
2: Zalmfilet met wilde spinazie (in plaats van paksoi)
Snijd 500 gr zalm in brede repen van ± 2 cm. Volg het basisrecept
voor varkensvlees, maar bak eerst de knoflook, gember en paddestoelen met
de sherry en ketjap ± 4 minuten. Voeg dan de zalm en 75 gr gewassen
spinazie (liefst wilde spinazie) toe. Laat alles samen en nog een keer
omscheppend (voorzichtig met de vis!) nog eens 2-3 minuten bakken.
Garneer met 30 gr geroosterde pijnboompitten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |