Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakkenmosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr gekookte mosselen
zout, peper
± 21/2 eetlepel gezeefde bloem
1 theelepel milde paprikapoeder
40 gr boter
2 eetlepels zonnebloemolie
2 gesnipperde uien
2 ragfijn gehakt teentjes knoflook
11/2 eetlepel fijngehakte bladselderij
3 eetlepels niet al te fijn gehakte bladpeterselie
2 limoenen of kleine citroenen in partjes

Bereiden

Spoel de mosselen onder stromend koud water, laat ze goed uitlekken en
maak ze met keukenpapier zo goed mogelijk droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud
alles tot het goed is gemengd.
Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen met een laagje bloem
zijn bedekt.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de
boter is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok, strooi er uien bij en laat dit,
onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen even op een zeef uitlekken en strooi er
peterselie over.
Roerbak de rest van de mosselen op dezelfde manier.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Serveer er stokbrood, besmeerd met gezouten boter bij of knapperige
frieten en een gemengde salade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pikante Chinese kool metkipfilet
Oostersewokschotel
Koe lo yuk
Gebakken rijst
Roergebakken peultjes metbiefstuk en amandelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes