Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ± 10 minuten in kokend
water met zout beetgaar.
Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het
vruchtvlees in blokjes.
Snijd de prei in smalle ringen.
Pel en snipper de sjalotjes of de ui en desgewenst de knoflook.
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de spekblokjes hierin
lichtbruin en krokant.
Voeg de stukjes sjalot of ui met de knoflook en de prei toe en fruit ze
± 3 minuten.
Voeg de sperziebonen en de stukjes tomaat toe en roerbak nog 2-3 minuten
tot alles warm is.
Breng het gerecht op smaak met zout en oregano of Italiaanse kruiden.
Tip: Spuit of schep een rand aardappelpuree langs de rand van een schaal,
schep het sperziebonenmengsel in het midden en leg hier voor vegetarische
gasten kaasschnitzels op.
Voor anderen bijvoorbeeld cordon blues.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |