Snijd de bieflappen in blokjes.
Roer in een kom de maïzena en het chilipoeder door elkaar, roer er de
blokjes vlees door en laat ze minstens 10 minuten staan.
Pel intussen de uien en snijd elke ui in 8 partjes.
Snijd de paprika‘s in stukken en de courgettes in halve plakjes.
Laat op hoog vuur de wadjan goed heet worden, voeg 2 eetlepels olie toe en
verhit die.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Schep het vlees erdoor en bak het al omscheppend in ± 2 minuten
bruin.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de wadjan op een bord.
Voeg 2 eetlepels olie toe, verhit die en bak in de wadjan de ui, paprika
en courgette al omscheppend in ± 5 minuten knappend gaar.
Strooi de majoraan erover en schep de wijn, de poestasaus en het vlees
erdoor.
Verwarm alles al omscheppend op hoog vuur snel tot het vocht is
verdampt.
Doe het gerecht over in een schaal, breng het op smaak met zout en peper
en serveer het met pasta of rijst.
Ch. (27-08-2010 12:34):
Leuk recept, maar die Poestasaus is helaas al jaren niet meer te krijgen. Wat kan dienen als vervanging?
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |