Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Singapore noedels met pikantesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr mie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels plantaardige olie
1/2 bos lente-ui in ringetjes
2 uitgeperste tenen knoflook
400 gr varkenshaas in reepjes
zout
Voor de saus:
6 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels (of naar smaak) chilisaus
11/2 dl heet water

Bereiden


Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze goed af, doe ze in een kom, besprenkel ze met sesamolie en schep
ze goed om.
Doe voor de saus de ketchup in een kom, voeg de chilisaus en het water toe
en meng alles goed.
Houd de saus apart.
Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoge vuur heet
worden.
Voeg de lente-ui en de knoflook toe en roerbak 1-2 minuten, of tot ze
zacht beginnen te worden; laat ze niet te bruin worden.
Voeg de reepjes vlees toe, zet het vuur hoog en roerbak 3-4 minuten of tot
ze aan alle kanten bruin zijn.
Voeg de saus toe en meng die goed met het vlees.
Voeg de mie toe en schep alles om tot de mie gloeiendheet is geworden.
Proef en voeg zo nodig meer chilisaus en zout toe.
Dien het gerecht direct op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Focaccia metwaterkersmousse
Gele mie
Witlof met gedroogdepruimen
Roergebakken savooiekool ofpaksoi
Gamba‘s op een bedje vangroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes