Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Varkensreepjes metpaddestoelen uit de wok

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr hamlappen in smalle reepjes
zout, peper
8 versgesneden blaadjes salie of gedroogde salie
100 gr Gorgonzola
1/8 liter crème fraîche
1 eetlepel tomatenpuree
60 gr kruidenboter
2 gesneden bosuitjes
4 plakken Parmaham in reepjes (80 gr)
100 gr champignons in reepjes
100 gr oesterzwammen in reepjes
100 gr shii-take in reepjes

Bereiden

Kruid de varkensreepjes met zout, peper en salie.
Roer in een pannetje de Gorgonzola, de crème fraîche en de
tomatenpuree op laag vuur tot een gladde crème.
Verhit de kruidenboter in een wok en roerbak de reepjes vlees en de
bosuitjes hierin tot het vlees bruin is.
Voeg de ham en de paddestoelen toe en roerbak ze ± 2 minuten
mee.
Zet het vuur laag en schep er de Gorgonzolacrème door.
Laat het gerecht even doorkoken en voeg dan zo nodig nog wat zout en peper
toe.
Geef er groene lintmacaroni en een frisse salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Feestelijke gebakkenrijst
Roergebakken prei metchampignons
Oostersewokschotel
Roergebakkenrundvlees
Groentenroerbak

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes