Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Winterwortel met pittigegehaktballetjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
400 gr rundergehakt
1 theelepel sambal
1 eetlepel pindakaas met stukjes noot
peper, zout, nootmuskaat
4 eetlepels paneermeel
500 gr dunne winterwortel
2 bolletjes stemgember
3 bosuitjes
1 kruidentablet knoflook-peterselie
3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Snipper de ui.
Meng de helft van de ui samen met de sambal, de pindakaas, wat peper, zout
en nootmuskaat en het paneermeel door het gehakt en vorm er balletjes van
ter grootte van een stuiter.
Schrap de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de gember in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.
Verhit de helft van de olie in een wok of ruime braadpan, bak de balletjes
al omscheppend in ± 10 minuten bruin en gaar en neem ze met een
schuimspaan uit de pan.
Veeg de pan met keukenpapier schoon en verhit de rest van de olie.
Fruit de rest van de ui al omscheppend 5 minuten.
Voeg de wortels toe en bak die al omscheppend ± 5 minuten mee.
Schep de gember erdoor en voeg 1 dl heet water en het kruidentablet
toe.
Laat de wortel in ± 5 minuten beetgaar worden.
Schep de balletjes en de bosui erdoor en warm alles goed door.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Lekker met gekookte mie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Prei en spruitjes met gekruidekip
Sambal gorengtelor
Mosselen uit dewok
Rundvlees met paprika encourgette
Roergebakken zalmI

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes