Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zoetzurevis

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg vis (naar keuze: harder, snoek, snoekbaars, tarbot)
1 eetlepel bloem
frituurolie
1 lente-uitje met groen in stukjes van 2 cm
5 plakjes verse gemberwortel
125 gr suiker
1 dl azijn
3 eetlepels droge sherry
4 eetlepels maïsmeel
1/2 liter water
1 theelepel zout
4 eetlepels sojasaus

Bereiden

Maak de vis schoon, maak in elke vis aan beide kanten 3-4
inkepingen en bestuif de buitenkant van de vis met bloem.
Verhit in ee grote bakpan ± 3 cm olie, houd het vuur
hoog en bak de vis ± 2 minuten per kant.
Zet het vuur laag en bak de vis 4 minuten per kant.
Zet het vuur weer hoog en bak de vis 1 minuut per kant.
Als het goed is gegaan, is de vis nu aan de buitenkant heel
krokant en van binnen zacht.
Neem de vis uit de pan, leg hem op een warme schaal en houd
hem warm.
Giet alle olie op ± 1 eetlepel na uit de bakpan en bak
daarin al roerend het lente-uitje en de gember.
Voeg de overige ingrediënten toe en giet het mengsel, als
het glazig is geworden, op de vis.
Serveer direct.
Garneer het gerecht desgewenst met dunne reepjes groene
paprika of zoetzuur.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw en gerookte kalkoen in folie
Sushi met sesamzaad
Zalm met basilicum-mosterdroom
Gegratineerde tilapiaschotel
Zalm met kruidenkorst

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes