Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Met spinazie gevulde flensjes

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

ca 16 kleine flensjes van 15 cm doorsnee
750 gr spinazie (jonge of wilde spinazie)
1-2 el olijfolie
200-250 gr ricotta of verse roomkaas
120 gr geraspte pecorino of belegen boerenkaas
100-150 gr rauwe of gekookte ham, in reepjes
zout en peper
nootmuskaat
4-5 dl bechamelsaus
5 el slagroom

Bereiden

Roerbak de spinazie (snijd wilde spinazie in repen) 2-4 min in de olie. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak de spinazie eventueel grof en meng het met de ricotta, 80 gr pecorino en de ham. Breng de vulling op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de vulling over de flensjes.
Schep een laagje bechamelsaus in een grote lage ovenschaal en leg hier de gevulde flensjes naast elkaar op. Schenk de rest van de bechamelsaus erover. Meng 40 gr kaas met de slagroom en verdeel dit mengsel over de flensjes. Bak de flensjes 15-25 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bechamelsaus:
Smelt 40 gr boter en roer er 35 gr bloem door. Kook dit 2 min op zacht vuur. Roer er 4-5 dl volle melk door tot een gladde saus ontstaat en laat deze op zacht vuur 4-5 min koken. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Flensjes:
Voor ca 16 flensjes van 15 cm doorsnee: klop 4 eieren los met een snufje zout. Voeg 160 gr bloem en 3,2 dl melk toe en roer dit tot een glad beslag. Laat het beslag ca 30 min rusten. Bak ca 16 flensjes in een koekenpan van 15 cm doorsnee, steeds in een beetje boter.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stampot-andijvie met gebakken uitjes
Asperges, zalm en zeekraal
Roergebakken witlofpartjes
IJsbergsla speciaal
Gemarineerde koude paprikas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes