Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Mexicaanserecepten | Beetje mexicaans (snelle chili con carne)

Beetje mexicaans (snelle chili con carne)

300 gr snelkookrijst
3 eetl olijfolie
400 gr rundergehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
Chilli- con- carne kruiden (uit een zakje)
½ literblikje tomaten met sap
1 blikje kidneybonen
4 takjes peterselie
1 eetl jalapenopepers
Parmazaanse kaas

300 gr snelkookrijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaarkoken. In een hapjespan 3 eetl olijfolie verhitten en hierin 400 gr rundergehakt rul bakken. 1 grote gesnipperde ui en 2 tenen knoflook uit de pers toevoegen en omscheppend meebakken. Chilli- con- carne kruiden uit een zakje, ( hoeveelheid onbekend,Ik zou met 3 theelepeltje beginnen, het is erg pittig hoor ! ). de inhoud van een ½ literblikje tomaten met sap plus de uitgelekte inhoud van 1 blikje kidneybonen aan het gehakt toevoegen. De chilli con carne tegen de kook brengen en 10 minuten zacht laten sudderen. Er tot slot nog 4 gehakte takjes peterselie en 1 eetlepel jalapenopepers bij roeren. De rijst en de chilli apart serveren. Een schaaltje geraspte Parmazaanse kaas op tafel zetten.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50