Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en kook ze in de schil gaar in zo’n 15-20 minuten.
Laat ze afkoelen in de schil.
Kook de eieren hard in ongeveer 12 minuten.
Bak het katenspek uit in een antiaanbakpan en laat ze afkoelen op keukenpapier.
Pel het sjalotje en snipper deze fijn.
Snij de augurken fijn.
Maak de dressing van crème fraîche, mayonaise en mosterd, breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de augurken en sjalot.
Schil de aardappelen en snij ze in (kleine) blokjes.
Pel de eieren, snij deze in stukken.
Breek of snij de katenspek in stukjes.
Meng dit alles door de aangemaakte dressing.
Laat de aardappelsalade minimaal 1 uur op smaak komen alvorens te serveren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |