Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade van forel met sjalottenvinaigrette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8-9 sjalotten
10 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels frambozenazijn
1 eetlepel roze peper (in eigen vocht)
1 afgestreken eetlepel suiker
zout
10 bladeren frisée-sla
2 grote of 4 kleine forelfilets

Bereiden

Pel de sjalotten, maar verwijder niet te veel van de worteluiteinden,
zodat de ‘partjes‘ bij het koken heel blijven.
Halveer de sjalotten.
Doe het sinaasappelsap, de frambozenazijn, de roze peper, de suiker en 2
mespuntjes zout in een klein pannetje en laat dit even opkoken.
Voeg de sjalotten toe, sluit de pan en laat ze op laag vuur ± 20
minuten garen (ze mogen niet uit elkaar vallen).
Laat ze wat afkoelen, haal ze met een schuimspaan uit het kooknat en zet
ze apart.
Was de sla, zwier droog, trek de bladeren in kleine stukken en verdeel
deze over 4 borden.
Snijd de forelfilets dwars in stukken en schik deze op de sla.
Leg er de sjalotten bij en giet er de (eventueel nog met wat zout op smaak
gebrachte) vinaigrette over.
Garneer met de peperbolletjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Haringsalade
Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes
Salade met licht gerookte speenvarken en truffeldressing
Lauwwarme Thaise salade met garnalen enkip
Zonnige krabsalade met mango

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes