Pel de sjalotten, maar verwijder niet te veel van de worteluiteinden,
zodat de ‘partjes‘ bij het koken heel blijven.
Halveer de sjalotten.
Doe het sinaasappelsap, de frambozenazijn, de roze peper, de suiker en 2
mespuntjes zout in een klein pannetje en laat dit even opkoken.
Voeg de sjalotten toe, sluit de pan en laat ze op laag vuur ± 20
minuten garen (ze mogen niet uit elkaar vallen).
Laat ze wat afkoelen, haal ze met een schuimspaan uit het kooknat en zet
ze apart.
Was de sla, zwier droog, trek de bladeren in kleine stukken en verdeel
deze over 4 borden.
Snijd de forelfilets dwars in stukken en schik deze op de sla.
Leg er de sjalotten bij en giet er de (eventueel nog met wat zout op smaak
gebrachte) vinaigrette over.
Garneer met de peperbolletjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |