Snipper de uien en fruit de helft in 3 el boter. Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe (bewaar het vocht). Schep de rijst erbij en roerbak dit 3 minuten. Voeg 6 dl water toe, breng het snel aan de kook en laat de rijst gaar worden in 10 minuten. Vul het tomaatvocht met water aan tot 3 dl, roer dit bij de sausmix en laat het 5 minuten wellen. Breng 7 dl water aan de kook, roer de bonenmix erbij en laat het nog 3 minuten zachtjes koken. Roerbak de rookspekreepjes met de rest van de ui en het kalfsgehakt tot het rul en gaar is. Snijd de courgette in reepjes, knip de blaadjes van 2 takjes salie fijn, schep dit met het bonenmengsel op het laatst bij het gehakt en knijp er een teen knoflook boven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Knijp de blaadjes van 2 takjes basilicum fijn en schep dit door de rijst. Serveer de rijst en bonenschotel apart.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |