Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Exotische ovenschotel

Exotische ovenschotel

150 gr wortelen
400 gr kruidenzuurkool
Bertolli Olijfolie Classico
500 gr shoarmavlees
1,25 dl crème fraîche
75 gr geraspte oude kaas
1 zak diepvriesrösti
vuurvaste schaal

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Laat de zuurkool uitlekken. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verwarm de oven voor op 220 graden.(hete lucht oven 200 graden.)
Verhit 2 eetl olijfolie in een koekenpan of wok.
Voeg het shoarmavlees toe en bak het ca. 3 minuten op hoog vuur. Voeg de worteltjes toe en bak nog ca. 2 minuten mee.
Roer de crème fraîche door het vlees mengsel en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de zuurkool over het shoarmamengsel.
Meng de geraspte kaas door de rösti en verdeel dit over de zuurkool. Bak de schotel in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig.
Tip:
Lekker met een salkade van ijsbergsla.
Bereigstijd:ca. 60 minuten.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50