Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Gegratineerde spitskoolschotel

Gegratineerde spitskoolschotel

500 gr spitskool
1 ui
olie
200 gr ( 4 plakken) bakbacon
2 tenen knoflook
nasikruiden
2 bananen
150 gr taugé
ketjap
1 pak ‘aardappelpuree voor ovenschotel‘
geraspte kokos

Snijd de spitskool in flinterdunne repen of koop gesneden spitskool. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in de wok en bak hierin de baconplakken mooi bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het bakvet de gesnipperde ui en knoflook uit de pers en roer 1 el nasikruiden erbij. Schep de spitskool erbij en roerbak de groenten 2 minuten. Schakel de grill aan. Breng 1 liter water aan de kook. Snijd de bananen in plakjes, zoek de taugé uit en schep ze samen met 2 el ketjap door de kool. Bereid de puree (2 zakjes) volgens beschrijving op het pak met het kokende water. Schep de helft ervan bij de spitskool en schep dit in een ovenschaal. Strijk de rest van de puree erover bij de spitskool en schep dit in een ovenschaal. Strijk de rest van de puree erover uit en strooi er 3 el kokos over. Laat de puree onder de grill mooi bruin kleuren en leg de plakjes bacon nog even erop, om ze op te warmen.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50