Kook 9 kleine aardappels met 1 kleingesneden stengel bleekselderij, 1 laurierblad en 1 gesnipperde knoflookteen gaar. Fruit in 115 g boter 4 gesnipperde sjalotjes en 3 gesnipperde stengels selderij, voeg 300 g bruinbroodkruimels (paneermeel), 2 tl gedroogde salie, majoraan en thijm (1/2 tl van elk), 1/4 tl paprikapoeder, zout en peper toe. Voeg 0,5 l groentenbouillon (blokje) toe en laat dit 15 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 200 gr. Verwarm 3 eetl boter met 3 eetl crème fraîche (niet koken!) en bereid er met de aardappels puree van, breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de puree erover, bak in 30 -45 min. goudbruin. Maak de saus. Bak in 2 eetl boter 1 gesnipperde sjalot, 1/5 uitgeperste knoflookteen en 450 g champignons in plakjes zacht, schep uit de pan, houd het kookvocht apart. Smelt in de pan 2 eetl boter en roer er 2 eetl bloem door. Voeg het kookvocht en 3,5 dl groentenbouillon (3/4 blokje) toe en laat de saus al roerend binden. Voeg 2 eetl crème fraîche toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Geef de saus bij de pastei.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |