Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Groenten en aardappelpastei met champignonsaus

Groenten en aardappelpastei met champignonsaus

9 kleine aardappels
1 bleekselderij
1 laurierblad
1 knoflookteentje
boter
4 sjalotjes
selderij
bruinbroodkruimels of paneermeel
2 th gedroogde salie.
1/2 th majoraan
1/2 theel. Thijm
1/4 th paprikapoeder
zout en peper
1/2 l groentenbouillon (blokje)
crème fraîche
champignons
sjalot
bloem

Kook 9 kleine aardappels met 1 kleingesneden stengel bleekselderij, 1 laurierblad en 1 gesnipperde knoflookteen gaar. Fruit in 115 g boter 4 gesnipperde sjalotjes en 3 gesnipperde stengels selderij, voeg 300 g bruinbroodkruimels (paneermeel), 2 tl gedroogde salie, majoraan en thijm (1/2 tl van elk), 1/4 tl paprikapoeder, zout en peper toe. Voeg 0,5 l groentenbouillon (blokje) toe en laat dit 15 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 200 gr. Verwarm 3 eetl boter met 3 eetl crème fraîche (niet koken!) en bereid er met de aardappels puree van, breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de puree erover, bak in 30 -45 min. goudbruin. Maak de saus. Bak in 2 eetl boter 1 gesnipperde sjalot, 1/5 uitgeperste knoflookteen en 450 g champignons in plakjes zacht, schep uit de pan, houd het kookvocht apart. Smelt in de pan 2 eetl boter en roer er 2 eetl bloem door. Voeg het kookvocht en 3,5 dl groentenbouillon (3/4 blokje) toe en laat de saus al roerend binden. Voeg 2 eetl crème fraîche toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Geef de saus bij de pastei.

Personen: Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50