Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Jachtschotel met appel en kaas

Jachtschotel met appel en kaas

600 gr doorregen runderlappen of hacheevlees
peper en zout
1 eetl bloem
2 uien
3 stevige appels
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 eetl azijn
1 bouillontablet
500 gr voorgekookte aardappelblokjes of schijfjes
100 gr geraspte belegen kaas
50 gr paneermeel

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi deze met peper, zout en bloem. Bak de vleesblokjes rondom bruin in de boter.
Pel de uien en snipper ze. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in smalle partjes.
Voeg de uien, laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, het bouillontablet en 2 dl water bij het vlees en stoof zachtjes 2 uur. Voeg de laatste 15 minuten de appels toe.
Verwarm de oven op 190 graden. Vet een ovenschaal in met boter en schep het vleesmengsel erin.Leg de aardappelblokjes erop. Meng de geraspte kaas met paneermeel en bestrooi de ovenschotel ermee.
Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven en laat de jachtschotel goudbruin kleuren. Gebruik eventueel de laatste minuten de grill.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50