Kook de bladeren ca 4 minuten in ruimkokend water tot ze enigszins zacht zijn. Spoel de bladeren af onder koud stromend water en dep ze droog.
Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op het pak.
Pel en snipper intussen de ui. Verhit de olie in een pan en bak de uisnippers lichtbruin en het gehakt rul. Roer de koriander en de kaneel door het gehakt mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel iets afkoelen. Meng de gekookte rijst en de rozijnen door het gehaktmengsel en vorm er 12 rolletjes van.
Leg de koolbladeren op het werkblad. Snijd de dikke nerven er wigvormig uit.
Leg op elk blad een gehaktrolletje en vouw het blad er voorzichtig omheen.
Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een oven-schaal en schenk de tomaten saus erover. Dek het gerecht af met aluminiumfolie en laat in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca 30 minuten goed heet en gaar worden.
Garneer met amandelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |