Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Schotels | Prei -stamppot met venkel

Prei -stamppot met venkel

1 Kg aardappelen
125 ml crème fraîche
300 gr prei in ringen
2 venkelknollen in reepjes
2 eetl olijfolie
3 eetl bieslook, gesneden
1 theel venkelzaad
30 gr boter zout en versgemalen zwarte peper
venkelgroen om te garneren

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze even droog stomen. Stamp de aardappelen met de crème fraîche. Roerbak intussen de prei met de venkel in wat olie. Bak het mengsel op een laag vuur in ruim 10 min. Beetgaar. Meng de groenten met de gestampte aardappelen en voeg de gesneden bieslook toe. Fruit het venkelzaad 1 min. In hete boter en doe het bij de stampot. Breng alles op smaak met zout en peper en garneer met venkelgroen.
Tip: Lekker met gegrilde vis!
Kijk bij gegrilde vis.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: moens

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50