Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Stampot van voorjaarsbietjes met geitenkaassaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 dl melk
1 dl slagroom
200 gr verse zachte geitenkaas, verkruimeld
zout en peper
400-500 gr verse, kleine, jonge voorjaarsbietjes
aardappelpuree (zie recept : romige aardappelpuree)
olijfolie

Bereiden

Breng voor de saus de melk met de slagroom aan de kook en roer er, als het mengsel kookt, 100 gr geitenkaas door. Laat de kaas smelten, zodat de saus wat lobbig wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het groene loof en de schil van de bietjes en snijd de bietjes in heel dunne reepjes of rasp ze grof. Schep de bietjes samen met de rest van de kaas door de hete aardappelpuree. Verwarm alles nog heel even en breng op smaak met zout en peper. Serveer de geitenkaassaus bij de stampot. Druppel er eventueel nog wat olijfolie over.

Zie recept : romige aardappelpuree.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Jachtschotel met ham
Paprikastamppot met lauwwarme salsa verde
Chilischotel met komkommer en kool
Witlof met ham en banaan uit de oven *
Klassieke jachtschotel met appel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes