Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Creme de cressonette (Lichtgebonden tuinkerssoep)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

0,75 liter kippenbouillon
2 dl culinesse (bleuband)
1 bakje tuinkers
½ eetl boter
1 fijngesneden sjalotje
50 gr spekblokjes
zout en versgemalen peper
1 zakje knapperbolletjes (Knor)

Bereiden

De boter smelten en hierin de spekblokjes en het sjalotje licht aanbakken, zonder te kleuren. De tuinkers, de culinesse en de kippenbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 5 min zachtjes laten doorkoken. De soep van het vuur halen en in een mixerblender of met de staafmixer fijn pureren. Indien nodig op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Voor het serveren bestrooien met knapperbolletjes.
Tip: Vervang de tuinkers, door waterkers, deze is veel pittiger. Voeg eventueel stukjes gekookte kip toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sint Hubertusbouillon
Creme andalouse
Groetenconsomma
Kervel soep
Witte bonensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes