1.Was en week de Chinese paddestoelen en de zwarte zwam gedurende 30 minuten in kokend water.
2.Verwijder de steeltjes van de paddestoelen, snijd de kapjes in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water waaraan 1 eetlepel gembersap en 1 eetlepel rijstwijn is toegevoegd.
3.Snijd de varkensfilet in dunne reepjes en marineer de reepjes 20 minuten in 1 eetlepel lichte sojasaus, 0,5 theelepel suiker en 1 theelepel maizena.
4.Was de inktvis en controleer of de ingewanden, de pen en de vliezen zijn verwijderd.
5.Snijd de inktvis vervolgens in dunne reepjes en marineer deze 10 minuten met 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel gembersap en 1 theelepel maizena.
6.Was de bamboescheut onder stromend koud water.
7.Snijd de bamboe, tofu en winterwortel in dunne reepjes.
8.Hak de koriander en de lente-ui grof en klop de eieren los.
9.Vermeng 2,5 eetlepel aardappelmeel met 5 eetlepels kippebouillon voor het bindpapje.
10.Verhit in een wok circa 5 deciliter arachideolie.
11.Giet overtollig vocht van de varkensfilet en inktvis af.
12.Schroei de reepjes varkensfilet en inktvis dicht tot deze van kleur zijn veranderd.
13.Giet de olie en de reepjes af (leg hiervoor een olievergiet/metalen zeef op een oliecontainer/oude pan).
14.Breng 1 liter kippebouillon, 3 eetlepels lichte sojasaus, 3 eetlepels witte rijstazijn en 1 theelepel suiker aan de kook.
15.Voeg de tofu, bamboescheut, winterwortel, paddestoel en zwarte zwam toe.
16.Breng het geheel aan de kook.
17.Voeg zoveel van het bindpapje toe tot de soep gebonden is.
18.Voeg de reepjes varkensfilet en inktvis toe.
19.Zet het vuur uit en voeg de los geklopte eieren in een dun straaltje aan de soep toe.
20.Wacht enkele seconden en roer het ei door de soep.
21.Voeg de koriander, lente-ui en 1 eetlepel Chili-olie toe.
22.Witte peper kan eventueel ook nog toegevoegd worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |