Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Romige mosselsoep 2

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 kg verse mosselen, schoongemaakt
2 dl droge witte wijn
1ui, fijngesneden
1 kleine prei, in ringen
2 wortels, in blokjes
1 venkelknol, in blokjes
2 el olijfolie
1 teentje knoflook,fijngesneden
4 tomaten, ontveld en in stukjes
1 bouguet garni (1 takje tijm, 1 blaadje laurier en 2 takjes peterselie samengebonden)
5 dl visfond
zout en peper
20 saffraandraadjes
1½ dl crème fraîche)
1 el verse tijmblaadjes

Bereiden

Kook de mosselen samen met 1 dl wijn 4-5 min in een dichte pan tot alle mosselen open zijn.
Schud de pan regelmatig. Laat de mosselen iets afkoelen en neem ze uit de schelp (houd een paar mosselen met schelp achter als garnering). Zeef het kookvocht en schenk een deel hiervan over de mosselen tot ze onder staan, zo drogen ze niet uit. Bak de ui, prei, wortel en venkel 5-10 min op zacht vuur in de olie. Voeg knoflook, tomaat, bouguet garni, 1 dl wijn, visfond en 3 dl water toe, breng alles aan de kook en schep het schuim regelmatig weg. Voeg daarna zout en saffraan toe en kook de soep afgedekt circa 20 min op zacht vuur. Roer de crème fraîche erdoor, breng de soep weer aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de mosselen (met kookvocht) en tijm toe.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

groentesoep met pesto (minestrone alla genovese)
Geglaceerde visvelouta met fijne kruiden
Aardappel groentensoep
Erwtensoep met zalm en croutons
Walnotensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes