Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sinaasappel bonbons

Aantal personen: 0
Bereidingstijd: 30 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

1 sinaasappel
100 gr suiker
2 eierdooiers
4 eetl. slagroom
80 gr boter
350 gr melkchocolade
2 eetl. cointreau

200 gr pure chocolade
enkele druppels rum

Bereiden

Was de sinaasappel en rasp de helft van de schil dun en fijn af.
Pers de sinaasappel uit.
Klop de suiker en de eierdooiers schuimig.
Breng in een pan al roerende de slagroom en de boter aan de kook.
Giet dit al roerende bij het eierdooiermengsel.
Doe dit weer in de pan en breng het al roerende aan de kook.
Roer er de sinaasappelrasp en een ½ dl van het sap door.

Breng weer aan de kook en los al roerende de in stukjes gehakte melkchocolade hierin op.
Laat het geheel een beetje afkoelen en roer er 2 eetlepels Cointreau door.

Laat het chocolade mengsel afkoelen en opstijven tot het nog goed spuitbaar is.
Schep het in een spuitzak met een gladde spuitmond van 2cm doorsnede.
Spuit op een glad werkvlak staven chocolade.
Laat dit opstijven.
Snijd de staven in stukjes van 1 cm.
Rol hiervan een balletje.

Op de foto liggen sinaasappelballetjes in kant en klaar verkrijgbare chocolade bonbonbakjes.
Ook zonder deze bakjes zijn deze bonbons meer dan de moeite waard om te maken, voorzie ze dan van een mooi chocolade laagje.

Breek hiervoor de pure chocolade in stukjes en doe deze in een kom.
Laat de chocolade au bain Marie smelten.
Meng er enkele druppels rum door.
Steek de chocolade balletjes op een satéprikker en haal ze door de gesmolten chocolade. Laat ze even uitdruipen en leg ze op keukenpapier.
Zet de bonbons minstens 2 uur in de koelkast.

Decoratietip: Ik had de bonbons versiert met gekonfijte citrusschilletjes ( zie recept elders op de site)

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tarte tatin van peren
Bananen soesjes
Opgerolde sandwiches met kruidenkaas en gedroogde abrikozen
Tulband met amandelen
Paasbrood met walnoten en honing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes