Snijd de paling in stukken van 4 cm en bestuif die met de
bloem.
Verhit een mengsel van de olie en wat van de boter in een
koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de stukken paling hierin
om en om goudbruin.
Neem ze uit de koekenpan en houd ze warm.
Pel de sjalotjes.
Verwijder de nerven van de bleekselderij en snijd de stengels
in dunne reepjes.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met
anti-aanbaklaag en roerbak de sjalotjes en de reepjes
bleekselderij hierin tot de sjalotjes wat glazig zijn.
Zet het vuur lager, doe de visfond erbij en stoof het geheel 5
minuten.
Doe er dan het bier bij en stoof nog 7-10 minuten.
Roer tenslotte de room door het stoofvocht en breng op smaak
met versgemalen peper en zout.
Verdeel de saus over 4 voorverwarmde borden en leg de stukken
paling hierop.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer er
aardappelkroketjes en in boter gestoofde blokjes wortel,
vermengd met fijne doperwten bij.
Drink er een goed gekoeld glas Bush Amber bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |