Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr schoongemaakte verse paling
2 eetlepels bloem
150 gr sjalotjes
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels roomboter
4 eetlepels visfond
11/2 dl Bush Amber (flesje van 25 cl)
1 dl slagroom
1 eetlepel fijngehakte peterselie
versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiden

Snijd de paling in stukken van 4 cm en bestuif die met de
bloem.
Verhit een mengsel van de olie en wat van de boter in een
koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de stukken paling hierin
om en om goudbruin.
Neem ze uit de koekenpan en houd ze warm.
Pel de sjalotjes.
Verwijder de nerven van de bleekselderij en snijd de stengels
in dunne reepjes.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met
anti-aanbaklaag en roerbak de sjalotjes en de reepjes
bleekselderij hierin tot de sjalotjes wat glazig zijn.
Zet het vuur lager, doe de visfond erbij en stoof het geheel 5
minuten.
Doe er dan het bier bij en stoof nog 7-10 minuten.
Roer tenslotte de room door het stoofvocht en breng op smaak
met versgemalen peper en zout.
Verdeel de saus over 4 voorverwarmde borden en leg de stukken
paling hierop.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer er
aardappelkroketjes en in boter gestoofde blokjes wortel,
vermengd met fijne doperwten bij.

Drink er een goed gekoeld glas Bush Amber bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visschotel uit Vlieland
Gemarineerde meerval met daikonkers
Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg
Scholfilet á la Milanese
Kabeljauw met gruyère uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes