Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hele zalm uit de oven

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

1 hele zalm ( zonder kop)
50 gr boter
zout & peper
bosje dille
bosje peterselie
sap van 1 citroen

Bereiden

De zalm onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.

De vis met citroensap besprenkelen en met zout en peper bestrooien.

De helft van de bosjes dille en peterselie fijn hakken.
Roer deze tezamen met de citroensap door de boter.

Leg de vis op aluminiumfolie in een ovenvaste schaal.

Leg wat van de overgebleven dille en peterselie op het aluminiumfolie. Leg hier de vis bovenop. schep wat van de citroenboter in de buikholte van de vis.
Verdeel de overige boter over de bovenkant.
Leg de rest van de dille en de peterselie over de vis.

Vouw de aluminiumfolie dicht. Prik hier en daar wat gaatjes in de folie.

Bak de vis in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. in 35-45 minuten gaar.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vis van de bakplaat
Gevulde witlof met tongfilet
Tilapia met mango en sugar snaps
Omeletjes met zalm en mierikswortelsaus
Zalmforel enpapillotte

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes