De zalm onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
De vis met citroensap besprenkelen en met zout en peper bestrooien.
De helft van de bosjes dille en peterselie fijn hakken.
Roer deze tezamen met de citroensap door de boter.
Leg de vis op aluminiumfolie in een ovenvaste schaal.
Leg wat van de overgebleven dille en peterselie op het aluminiumfolie. Leg hier de vis bovenop. schep wat van de citroenboter in de buikholte van de vis.
Verdeel de overige boter over de bovenkant.
Leg de rest van de dille en de peterselie over de vis.
Vouw de aluminiumfolie dicht. Prik hier en daar wat gaatjes in de folie.
Bak de vis in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. in 35-45 minuten gaar.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |