Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw in chinese zoetzure saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels ketjap manis
1 ui
1 groene en 1 rode paprika
1 klein blikje ananasstukjes
3 eetlepels suiker
3 eetlepels azijn
1 klein blikje tomatenpuree
5 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels maïzena

Bereiden

Snijd de vis in stukken van circa 4 centimeter. Leg de vis in een kom en besprenkel met citroensap en 2 eetlepels ketjap. Schep alles door elkaar en laat de vis 20 minuten marineren.
Pel en snipper de ui. Maak de paprika‘s schoon, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika‘s in stukjes. Giet de ananassap af en bewaar het sap.
Roer de rest van de ketjap, de suiker, de azijn en de tomatenpuree door het ananassap en vul het geheel met water aan tot ¼ liter.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de ui en paprika circa 3 minuten. Roer het ananassausje erdoor en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Bestrooi intussen de vis met 2 eetlepels maïzena. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis rondom bruin en gaar.
Roer 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels koud water tot een glad papje en bind hiermee de saus. Roer de stukjes ananas en vis erdoor.

Reacties

Mementos75 (26-02-2010 19:34):
Lekkere snelle hap. Zeker nog een keertje maken.

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Snoekbaars'gelakt' met appelstroop, pijpjeskruid en rieslingsaus
Kabeljauw met kruidenkorstje
Geroosterde tonijn op tuinkruidensalade
Avocadotaartje met gerookte zalm
Mediterrane mosselen met koriander en limoen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes