Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en wat zout
in ± 20 minuten gaar.
Bestrooi de blokjes kabeljauw met wat zout en peper en laat ze
10 minuten staan.
Pocheer de vis dan met het laurierblad in een pan kokend water
in 5 minuten tegen het kookpunt gaar.
Neem de vis uit de pan en houd de blokjes warm.
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
Voeg er, voortdurend roerend, met scheutjes tegelijk de melk
aan toe tot een gebonden saus is ontstaan.
Verdun de saus met 1/4 liter pocheervocht van de vis, roer er
het mosterdpoeder door en breng op smaak met zout en
peper.
Schep de gare blokjes aardappel en vis door de saus en
bestrooi het gerecht met de peterselie.
Geef er een andijviesalade bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |