Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tabouleh van Bretonse langoustines

Aantal personen: 4

Ingrediënten

(met kruiden, kerrie uit Madras en appelbeignets)

20 dikke langoustines
1 kleine wortel
1 rode paprika
1/2 courgette
1 appel
50 gr boter
2 brik-blaadjes
1 eiwit
3 dl visfumet
1 1/2 dl droge witte wijn
1/2 theelepel kerriepoeder
2 dl room
2 dl kippenbouillon
4 soeplepels taboulé
1 theelepel fijngehakte sjalot
Versgemalen peper, zout
1 theelepel fijngehakte bieslook
1 theelepel fijngehakte peterselie

1 scheutje olijfolie

Bereiden

Verwijder van de ongekookte langoustines de schaal tot aan de
laatste ring en het uiteinde van de staart.
Maak een inkeping aan de rugzijde en verwijder het
darmkanaal.
Bewaar de langoustines op een koele plaats.
Schil de wortel en de rode paprika.
Snijd de wortel en de halve courgette in een fijne
brunoise.
Halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes.
Snijd, voor de afwerking 20 ruitvormige stukjes uit de paprika
en hak het overige gedeelte fijner.
Schil de appel, verdeel hem in 4 partjes en verwijder het
klokhuis.
Snijd elk partje in vieren en bak deze even op in een pan met
een klontje boter.
Snijd uit elk brik-blaadje 16 cirkels van 4 cm diameter.
Beleg elke cirkel met een stukje appel, bestrijk de randen van
het deeg met geklopt eiwit en vouw de schijfjes dicht zoals
bij ravioli.
Bak ze in een hete frituur, laat ze op een bord met
keukenpapier uitlekken en houd ze warm.
Giet de fumet, de witte wijn en het kerriepoeder in een
steelpan en laat het vocht tot de helft reduceren.
Voeg de room erbij en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Verwarm de kippenbouillon.
Meng in een kom de taboulé met de brunoise van groenten
en de fijngehakte sjalot.
Overgiet met de kokende kippenbouillon en kruid met peper en
zout.
Bind het geheel met een klontje boter en voeg er de
fijngehakte peterselie en het bieslook bij.
Houd alles warm.
Bruin de resterende boter met een scheutje olijfolie in de
pan.
Kruid met gemalen peper en zout en bak de langoustines heel
even aan beide kanten.
Opgelet: langoustines zijn snel gaar en mogen hun
knapperigheid niet verliezen.
Haal de langoustines uit de pan en dep ze met keukenpapier
droog.
Verwarm de saus en bind deze met een klontje boter.
Breng op smaak naar behoefte.
Verdeel de taboulé in een cirkel en prik er enkele
takjes kruiden in.
Schik de langoustines rondom de taboulé, versier met de
stukjes paprika en de appelbeignets en nappeer met de saus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tonijn met gedroogde tomaten, olijven en salie
Zarzuela III
Indiase heilbotcurry (Machil aur Tamatar)
inlagd sill(gemarineerde haring)
Couscous met vis (Marokkaans)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes