Bak het kleingesneden spek in een pan uit.
Bestrooi het kleingesneden poelet met zout en peper en bak het in het
spekvet rondom bruin.
Voeg de boter toe en vervolgens de gehakte uien, de knoflook en de in
blokjes gesneden selderij.
Voeg de voorverwarmde wijn, de tijm, de rozemarijn en de selderij toe en
laat het geheel ± 90 minuten stoven.
Voeg de laatste 20 minuten de in plakjes gesneden champignons toe.
Bind de saus met de aangemengde bloem en maak het geheel op smaak af met
zout en peper.
Lekker met gekookte rijst, vermengd met doperwten en maïs.
Tip: Vervang de knolselderij door stengels bleekselderij en voeg bij het
stoven 2 theelepels Worcestershiresauce toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |