Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Wild zwijnsstoofpot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr wild zwijnspoelet zonder bot
2 uien
1 teentje knoflook
250 gr champignons
2 plakken knolselderij
100 gr spek
2 dl rode wijn
5 eetlepels bloem
2 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
een paar takjes selderij
100 gr boter
zout, peper

Bereiden

Bak het kleingesneden spek in een pan uit.
Bestrooi het kleingesneden poelet met zout en peper en bak het in het
spekvet rondom bruin.
Voeg de boter toe en vervolgens de gehakte uien, de knoflook en de in
blokjes gesneden selderij.
Voeg de voorverwarmde wijn, de tijm, de rozemarijn en de selderij toe en
laat het geheel ± 90 minuten stoven.
Voeg de laatste 20 minuten de in plakjes gesneden champignons toe.
Bind de saus met de aangemengde bloem en maak het geheel op smaak af met
zout en peper.
Lekker met gekookte rijst, vermengd met doperwten en maïs.

Tip: Vervang de knolselderij door stengels bleekselderij en voeg bij het
stoven 2 theelepels Worcestershiresauce toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazenpeper 4
Duif in pastatoffees á la Meuse
Waterzooi van parelhoen
Konijn met kruiden
Hazenrugfiletspiesen met pruimen en pepersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes