Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lamsvlees metspinazie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

500 gr spinazie
250 gr magere lamslappen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap asin
3 bosuitjes
zout, peper
2 eieren
100 gr seroendeng

Bereiden


Ontdoe de spinazie van dikke stelen, spoel het zand er goed uit en maak de
groente daarna met een slacentrifuge goed droog.
Dep het vlees met keukenpapier af en snijd het in smalle reepjes.
Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes fijn en snijd ze
fijn.
Snijd het lichte deel van de bosuitjes in smalle ringetjes.
Roer de eieren los.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees onder voortdurend roeren en
omscheppen.
Voeg de knoflook en de spinazie toe en blijf voortdurend roeren.
Laat bakken tot de spinazie begint te slinken.
Zet het vuur daarna laag en voeg de ketjap, de bosuitjes en naar smaak
zout en peper toe en schep alles enkele malen goed om.
Blijf omscheppen, voeg het ei eraan toe en laat dit al roerend
stollen.
Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal, strooi er de seroendeng
over en dien het direct op met gestoomde rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipstoofpotje metknoflookrijst uit de wok
Roergebakken peultjes metbiefstuk en amandelen
IJsbergsla uit dewok
Roerbakschotel metkankong
Biefstuk met oesterzwammenen groenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes