Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Veelkleurigekalkoenroerbak

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
l rood pepertje
250 gr worteltjes
125 gr champignons
1 prei
1 blikje maïs (± 300 gr)
400 gr kalkoenfilet
2 eetlepels bakolie met verse knoflook (Sense)
1 eetlepel kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (van tablet)
1 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
peper, zout
2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Bereiden

Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
ringetjes.
Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Laat de maïs goed uitlekken.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak de knoflook met het
kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten
mee.
Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en
gaar.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend
goed door.
Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en
zout.
Garneer met de bieslook.
Lekker met witte rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkensvlees metaardappelblokjes
Sambal gorengkol
Kipstoofpotje metknoflookrijst uit de wok
Kippenlevertjes metpaddestoelen
Gambas en salsa de tomatepicante

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes